Erkend leerbedrijf blijven

U bent erkend leerbedrijf en hebt een aantal jaar geleden een stagiair gehad. Dit is u toen wel heel goed bevallen alleen daarna heeft u weinig tijd gehad opnieuw te werven of te begeleiden. Geen paniek! Uw erkenning is vier jaar geldig. Voor de vier jaar verloopt beoordeelt een adviseur van het SBB uw erkenning opnieuw. Hier hoeft u niks voor te doen want deze adviseur belt u vanzelf een keer om een afspraak te maken. In bijzondere gevallen kan de adviseur de erkenning intrekken. Dit gebeurt als u niet voldoet aan de voorwaarden.

Voorwaarden erkend leerbedrijf blijven

Om erkend leerbedrijf te worden en MBO stagiaires aan te mogen nemen, moet u als bedrijf voldoen aan een aantal voorwaardes. Allereerst moet bij uw bedrijf de ruimte en mogelijkheden hebben om verder te leren voor de student in zijn of haar opleiding. De werkprocessen en werkzaamheden die bij het beroep hoort van de opleiding van de leerling moeten uitgevoerd kunnen worden. U biedt de student daarnaast een veilige werkplek. U gaat een samenwerking aan met de organisatie die de erkenningen verstrekt. Als laatste is er de voorwaarde dat de praktijkopleider aan de eisen voldoet en in staat is de student te leiden en coachen. De praktijkleider moet de ruimte en tijd krijgen om deze taken uit te voeren.

Wij helpen u graag verder

Het kan een heel doolhof zijn om erkenning aan te vragen voor uw bedrijf. Graag helpen wij u hier verder mee. Voor meer informatie over het aanvragen van erkenning klikt u hier.

Bent u benieuwd welke bedrijven hun stages en bbl-plaatsen al op ROC.nl publiceren? Kijk dan hier op onze vacature en stagebank.