Erkend leerbedrijf worden

Voorwaarden

Om erkend leerbedrijf te worden en MBO stagiaires aan te mogen nemen, moet u als bedrijf voldoen aan een aantal voorwaarden. Allereerst moet bij uw bedrijf de ruimte en mogelijkheden hebben om verder te leren voor de student in zijn of haar opleiding. De werkprocessen en werkzaamheden die bij het beroep hoort van de opleiding van de leerling moeten uitgevoerd kunnen worden. U biedt de student daarnaast een veilige werkplek. U gaat een samenwerking aan met de organisatie die de erkenningen verstrekt.  Als laatste is er de voorwaarde dat de praktijkopleider aan de eisen voldoet en in staat is de student te leiden en coachen. De praktijkleider moet de ruimte en tijd krijgen om deze taken uit te voeren.

Praktijkopleider worden

Voor de praktijkopleider zijn verschillende mogelijkheden om een geschikte praktijkopleider te worden. Zo is er een leertraject om leerlingen op de juiste manier te kunnen coachen en te begeleiden in de gehele stage. Daarnaast wordt er veel aandacht gegeven aan evalueren en feedback geven. Op onze site is meer informatie over stage begeleiding te vinden.

We helpen u graag

Het kan soms een heel doolhof zijn om erkenning aan te vragen voor uw bedrijf. Graag helpen wij u hier verder mee. Voor meer informatie over het aanvragen van erkenning klikt u hier of neemt u contact op met onze servicedesk: 053 - 850 70 30.

Veel leerbedrijven publiceren hun stages en bbl-plaatsen op de vacature-en stagebank van ROC.nl. Wilt u weten welke? Kijk hier op de vacaturesite voor actuele aanbod.