Assessments en Testen

Voordelen van assessments en testen

Testen en assessments maken vaak deel uit van de sollicitatieprocedure. Dankzij testen kunt u gericht zoeken naar de juiste personen en beter voorspellen of kandidaten goed passen bij uw bedrijf. Hoewel de kosten van verschillende testen erg hoog kunnen liggen is dit voor veel bedrijven toch een slimme investering. De kosten van een medewerker hebben die niet goed presteert, niet op zijn gemak is binnen de organisatie en daarmee sneller weg gaat zijn velen malen hoger dan een aantal testen voor kandidaten. Assesments en testen worden vrijwel altijd door een gespecialiseerd bureau afgenomen. Dit omdat volgens de sollicitatiecode (XX LINK) een gecertificeerd persoon deze testen af moet nemen. Daarnaast is het een voordeel dat deze bureaus de hele dag kandidaten zien waardoor ze gemakkelijk door aangeleerd gedrag kunnen prikken en tot de kern van de vragen kunnen komen.

Soorten assessments

Er zijn verschillende soorten assessments. Afhankelijk van de functie die gevuld moet worden en het bedrijf, wordt een assessment op maat gemaakt met verschillende testen. Zo is het belangrijk om te weten bij een Managersfunctie wat voor leiderstype iemand is en bij een Verkoop functie hoe iemand omgaat met anderen. Er zijn vijf vlakken waarop een kandidaat beoordeeld kan worden:

  • Individueel (Hoe zit de kandidaat in elkaar);
  • Interpersoonlijk (Hoe gaat de kandidaat met anderen om);
  • Managerial (Wat voor leiderstype is de kandidaat);
  • Intellectueel (Hoe slim is de kandidaat);
  • Motivationeel (Wat beweegt de kandidaat).

Het assessment bestaat uit een aantal testen. Dit kunnen IQ testen zijn of EQ testen. Daarnaast worden er ook vaak persoonlijkheidstesten gedaan en verschillende praktijkgerichte opdrachten bijvoorbeeld in de rol van een rollenspel.