Netwerken

Sociale contacten

We moeten er maar aan toegeven. De mobiele telefoon heeft een belangrijke plek in ons dagelijks leven veroverd. Even afspreken om het een of ander te bespreken? Nee joh. Daar hebben we toch de mobiele telefoon voor. Even bellen of appen, een stuk gemakkelijker. Nou kan alles online regelen best handig zijn. Het scheelt tijd. Het is lekker snel. Toch is en blijft offline contact enorm belangrijk.

Offline contact is vaak een stuk persoonlijker. In een persoonlijk gesprek zeggen daden en bewegingen soms meer dan woorden, kunnen er bijna geen misverstanden voorkomen en krijgt degene waar er contact mee is oprechte aandacht.
 

Netwerken

Netwerken is het leggen en onderhouden van contacten. Vaak denken mensen bij het woord netwerken aan werk, maar netwerken kan natuurlijk net zo goed in je privéleven. De bedoeling van netwerken is het delen van kennis, informatie en contacten. Het uitbreiden van je netwerk gaat vaak vanzelf, je komt overal mensen tegen. Het onderhouden en uitbreiden van je netwerk is vaak de grote uitdaging!
 

Netwerkborrels

Netwerkborrels zijn de ideale plek om contact te leggen. De mensen die af komen op een netwerkborrel, komen allemaal met dezelfde intentie. Om te netwerken! Niet alleen om hun netwerk te vergroten, maar ook om kennis op te doen. Hoe mooi is het om iemands advies of kennis toe te passen binnen je eigen bedrijf, onderneming of privéleven. In zo’n beetje ieder bedrijf blijf je opzoek gaan naar vernieuwing en moet je mee gaan met de tijd. 

‘’You can’t do today’s job with yesterday’s methods and be in business tomorrow!”
 

Tips voor het netwerken! 

Om het netwerken gemakkelijker te maken volgen hier paar tips:
 
1. Vroeg aanwezig zijn heeft als voordeel dat je ziet wie er binnenkomt. Het contact leggen gaat dan ook vaak een stuk gemakkelijker dan dat de hele zaal al vol zit. Vooral als je dit moeilijk vindt!
2. Stel doelen voor jezelf. Wat wil je graag bereiken? Welke kennis wil je opdoen? Hoeveel vervolggesprekken wil je minimaal scoren? Dit zijn allemaal doelen die je voor jezelf kan stellen. 
3. Visitekaartjes kunnen niet ontbreken bij het netwerken! Zorg ervoor dat je altijd in het bezit van visitekaartjes bent. 
4. Je hebt je doel behaald. Maak een top 5 van de contacten die je kunnen helpen met het behalen van jouw doel. Denk goed na over hoe deze mensen jou zouden kunnen helpen. Zo weet je precies wat je ze wilt vragen en wat je van ze verwacht.
5. Contact houden is de volgende stap in het opbouwen van een relatie. Neem contact op na het netwerken. Plan vervolgafspraken in. Netwerken blijft een kwestie van regelmatig en gericht onderhoud.