Vacatures schrijven

Vacature teksten die opvallen!

Aan het eind van de dag worden alle sollicitanten nog even bekeken. Is er nog iemand binnen gekomen die past bij het profiel? Dat is moeilijk om te zeggen. Op de een of andere manier zijn alle sollicitanten gepassioneerd, flexibel en ontzettend enthousiast. Het selecteren van de juiste kandidaat is niet makkelijk. Via deze link vindt u meer tips over het selecteren van de nieuwe topper die voor u gaat werken. Sollicitanten hebben dezelfde waarnemingen over de vacature teksten als dat u hebt over de sollicitanten.

Vacature teksten lijken allemaal op elkaar. Gedeeltelijk komt dit omdat de vacatures vaak de opbouw hanteren die de sollicitatie code van het nvp heeft voorgeschreven. Een vacature begint meestal met uitleg over het bedrijf, dan de functieomschrijving, een opsomming over wat er van de kandidaat verwacht wordt en dan een stukje over hoe te solliciteren. Soms staat er nog een stukje tussen over wat de kandidaat kan verwachten.

Vacatures aanpassen op uw bedrijf

Wij van ROC Nederland zullen er alles aan doen om de vacatures die u plaatst bij ons zo veel mogelijk in de spotlight te zetten. Het helpt hierbij als een vacature al goed geschreven is. Het klopt dat het praktisch is om de kandidaten op de hoogte te stellen van de functie en hoe het bedrijf eruitziet. Maar er zijn verschillende manieren om dit te doen. Heeft u een bedrijf met een informele cultuur? Hartstikke leuk! Schrijft u uw vacatures net zo informeel en met creativiteit als dat uw bedrijf is? Of heeft u een formele cultuur in uw bedrijf? En zijn uw vacature teksten dan precies zo puntsgewijs en strak als uw bedrijf is? In allebei de gevallen is het belangrijk om creatief te zijn, puntsgewijs de belangrijkste zaken op te kunnen noemen en kort en bondig te zijn.

Om zo bondig en creatief mogelijk te kunnen zijn is een klein overzicht vooraf over de functie handig om te hebben. Wat gaat een kandidaat uiteindelijk bij u doen? Wat kunt u daarvoor terug bieden? Uw eigen medewerkers kunnen in dit proces goed ingezet worden. Wat antwoorden zij op deze vragen? En zoekt u een vergelijkbare kandidaat? Hierbij is het goed om te denken vanuit de kandidaat.

Tips voor een informele vacaturetekst

Een informele tekst is eigenlijk heel makkelijk te schrijven. Door een template met kopjes die tot de verbeelding spreken, persoonlijke teksten en misschien ook wel foto’s te plaatsen van de verschillende teams en omgeving is een informele toon snel gezet. Let wel op dat het bij een informele vacature tekst net zo belangrijk is structuur aan te brengen als bij een formele tekst. Maak puntsgewijs een overzicht van de stukken waar dit in kan zoals bijvoorbeeld de functieomschrijving.

Tips voor een formele vacaturetekst

Een formele vacature is snel te schrijven. Dankzij het overzicht van de functie zal er snel een bondige vacature geschreven kunnen worden. Vermijd hierbij voornaamwoorden en schrijf zo bondig en volledig mogelijk. Als er een focus blijft op de kandidaat en niet op het bedrijf dan vindt u snel de juiste persoon.